Keramische pannenset

Aankooptips voor een keramische pannenset

januari 2, 2018

by — Posted in Huis & Tuin

Tips bij het kopen van een keramische pannenset zijn zeer handig. Het is immers een aankoop die u maar zelden doet en er zijn enkele zaken om op te letten bij de aanschaf van een keramische pannenset. Keramische pannen zijn zeer in trek tegenwoordig: in tegenstelling tot oudere pannen bevatten ze geen teflon-laag die consequenties voor uw gezondheid kan hebben. Ook zijn deze pannen eenvoudig schoon te maken en bakken en braden is mogelijk zonder olie of boter. Wilt u een keramische pannenset kopen, bekijk dan onderstaande tips.

Koop altijd een keramische pan met bobbeltjes op de bodem, dan kan bijvoorbeeld vlees beter in zijn eigen sappen bakken voor een prettiger smaakbeleving. Daarnaast zijn het duurzame milieuvriendelijke pannen die niet kunnen kromtrekken, tenminste als u kiest voor de betere merken.

In de afgelopen jaren werd de teflon-laag in pannen verboden vanwege de eventuele gezondheidsgevaren. Keramische pannensets onderscheiden zich vaak dan ook door niet meer de aloude kleur zwart te gebruiken, om de associatie met teflon op te heffen. Vaak is om die reden de bodem groen, zeker bij een merk als Greenpan. Bij andere merken, zoals het bekende A-merk BK, heeft het thermolon echter ook andere kleuren. Bij het kopen van een keramische pannenset hoeft u niet meer te vrezen voor een teflon-laag, want heet is tegenwoordig bij wet verboden.

Keramische pannen herkent u aan een eigen logo. Vrees niet voor een miskoop, want een keramische pan is bruikbaar bij alle warmtebronnen die er tegenwoordig op de markt zijn.

Hoewel keramische pannen bekend staan om hun lange levensduur, kunnen er op termijn mogelijk toch nog problemen optreden. Het materiaal bij de keramische laag kan te maken krijgen met hittevervorming. Dit kunt u voorkomen door niet voor de laagste prijs te gaan en een gerenommeerd A-merk uit te kiezen. In vergelijking met een teflon-pan is een keramische pan weliswaar duurder maar gaat ook veel langer mee. Uiteindelijk bent u dus voordeliger uit.

Goede keramische pannen zullen jou dagelijks kookplezier geven!