Buurthuis activiteiten

Buurthuis in Enschede

januari 8, 2018

by — Posted in Activiteiten

Als je bewoner bent van een bepaalde wijk, ben je vast nieuwsgierig wat een buurthuis in Enschede voor aanbod heeft voor jou en uw eventuele kinderen. Van vroeg tot laat is er dagelijks wel iets te doen voor elke doelgroep. Daarnaast is het een geschikte plek om mensen uit je buurt te leren kennen. Mocht je te maken hebben met eenzaamheid, of gewoon eens gezellig een praatje willen maken, dan is een buurthuis in Enschede daarvoor een aangewezen plek.

Actieve buurthuizen in Enschede zijn er voldoende. Denk maar eens aan bekende wijkcentra als het Stroinkshuis, de Boei of Prismare. Elke wijk in Enschede heeft wel zo’n voorziening in de wijk: een activiteitencentrum voor de buurt waar iedereen graag komt en waar zowel mensen en verbinding tot leven komen.

Elk buurthuis in Enschede doet nuttige dingen voor de wijk

Kijk bijvoorbeeld ook eens op de website van je buurthuis in Enschede naar het enorme aanbod dat ze hebben voor jong en oud. Op de site van het Stroinkshuis valt bijvoorbeeld te zien dat er regelmatig een kinderinstuif is, maar ook bewegen voor ouderen, huiswerkbegeleiding, een eetsoos of bridgecursussen.

Behalve de activiteiten die een buurthuis in Enschede zelf organiseert, is het vaak ook mogelijk om zelf een activiteit op te zetten. Als jij op zo’n plek iets met je computerhobby of handwerkhobby kan, is daar misschien ruimte voor. Ook is het mogelijk om een zaal of andere ruimte te huren bij buurthuizen in Enschede, voor bijvoorbeeld een verjaardag, vergadering of receptie. Voor al dit soort zaken kun je contact opnemen met de beheerder of de leiding van zo’n wijkcentrum.

Een andere rol die een buurthuis speelt is het in stand houden van sociale verbanden in de wijken en van de leefbaarheid in de buurt. Dus als er onaangename zaken zouden zijn, kan het buurthuis hierbij een belangrijke functie hebben.