Telefoonreparatie prijzen

Prijzen van een telefoonreparatie

januari 4, 2018

by — Posted in Telefonie

De prijzen van een telefoonreparatie kunnen aanzienlijk verschillen. Maak dus een keuze voor een voordelige maar een professionele telefoon reparatie bij een goede telefoonwinkel. In de regel kan elke telefoonwinkel een reparatie fiksen van gangbare merken als Apple, Samsung, Sony, Huawei of LG.

Telefoonreparaties die veel voorkomen zijn een gebarsten display, een kapot oplaadpunt of een oude accu. Dit zijn typische voorbeelden van reparaties aan uw smartphone die qua prijs goed met elkaar te vergelijken zijn. Telefoonwinkels hebben voor dit soort zaken namelijk vaak een standaard tarief. Als een prijs hoger is dan bij een ander, kan dit ook een pluspunt zijn. Sommige winkels werken namelijk uitsluitend met originele merkonderdelen van de hoogste kwaliteit.

Sommige reparateurs hebben uitvoerige prijslijsten per merk en type, zodat u als klant precies weet waar u aan toe bent. Ook komt het voor dat een reparateur een voorstel doet voor een no cure no pay betaling, maar dat is vaak bij uitzonderlijke reparaties.

Waar moet u op letten bij de prijs van telefoonreparaties?

Opsturen naar een online bedrijf in telefoonreparaties of ter plekke laten repareren in een winkel. In dit laatste geval heeft u uw onmisbare telefoon natuurlijk veel sneller in handen. In veel gevallen bent u namelijk klaar terwijl u wacht of doet tussendoor even een boodschap in de buurt.

Als u meer wil weten over het prijsniveau van een telefoonreparatie, kijk dan ook op internet of social media. Vaak kunt u uit de klantenreviews al vrij  snel opmaken of een winkel de hoofdprijs vraagt of dat het nog wel mee valt. Denk naast de inhoud van uw portemonnee er ook aan dat een hoog serviceniveau of garantie op uw reparatie ook belangrijk is.

Als u wil weten wat een redelijk tarief is voor specifieke telefoonreparaties, raadpleeg dan de websites van VARA’s Kassa of de Consumentenbond. Vraag ook rond in omgeving of mensen aanraders hebben qua reparatieprijzen.