Volkswagen achterdemper

Volkswagen achterdemper monteren in acht stappen

december 19, 2017

by — Posted in Automotive

Omdat ook elke eigenaar van een Volkswagen zijn auto in een prima technische staat verlangt, is het zaak dat de uitlaat veilig is en geen last heeft van onnodig brandstofverbruik of lawaai. Een kwetsbare plek bij een Volkswagen is de achterdemper, die ook wel bekend staat als einddemper. Daarnaast kan het zijn dat u een aantrekkelijke tuning aan uw Volkswagen wil met een fraaie achterdemper. Voor een correct gefilterde uitstoot van uitlaatgas is het vanwege uitzonderingsgevallen zeker bij Volkswagen zaak om de achterdemper op de juiste manier te monteren. Daarom hieronder antwoord op de vraag ‘hoe een Volkswagen achterdemper bestellen en monteren in acht stappen’.

Acht tips voor montage achterdemper of einddemper bij Volkswagen

Stap 1. Controleer of de pasvorm klopt. Vergeleken met andere merken is deze bij een VW namelijk niet altijd onderling uitwisselbaar. Bedenk dat achterdempers van Seat vaak dezelfde zijn als die van bepaalde types Volkswagen.

Stap 2. Kijk ook op internet of uw keuze voor een achterdemper matcht met het exacte bouwjaar van uw type Volkswagen. Ook kan het bij oudere modellen zijn dat de motor ooit vervangen is, waarbij niet moet worden gelet op het bouwjaar maar op het type motor.

Stap 3. Controleer of er juist bij uw type VW speciaal gereedschap noodzakelijk is voor het plaatsen van een achterdemper. Dit kan aan de orde zijn bij sommige types van de Volkswagen Golf.

Stap 4. Leg alle materialen vooraf gereed in een goede volgorde, samen met de uitlaatpasta, tangen, steeksleutels, een hamer en schroevendraaiers.

Stap 5. Zorg dat de complete uitlaatunit gasdicht is, zodat uw gezondheid niet in het gedrang komt. Goede uitlaatpasta garandeert een gasdichte verbinding.

Stap 6. Draai ieder onderdeel niet meteen definitief vast, maar wacht hiermee tot de afrondingsfase.

Stap 7. Zorg dat de uitlaat tijdens montage vrij hangt en geen contact maakt met andere gedeeltes van de Volkswagen.

Stap 8. Als de achterdemper op uw Volkswagen naar behoren functioneert, contoleer dan alle klemmen en bouten en monteer deze op definitieve wijze.